Εφιάλτης στον άερα σε πτήση από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια

Εφιάλτης στον άερα σε πτήση από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια
Ενημερώθηκε: 06/08/17 - 10:14

Τον εφιάλτη στον αέρα έζησαν περίπου 300 επιβάτες της πτήσης 759 της American Airlines, από Αθήνα για Φιλαδέλφεια, λόγω ισχυρών αναταράξεων.

Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά την προσγείωση του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι αναταράξεις ξεκίνησαν πριν το αεροσκάφος προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια.

Πολλοί από τους επιβάτες χτύπησαν τα κεφάλια τους στον οροφή πάνω από τα καθίσματα, ενώ ένας εξ αυτών είπε πως μια αεροσυνοδός έβγαλε τον ώμο της προκειμένου να βοηθήσει τους επιβάτες.

«Ήταν τη στιγμή που μας μοίραζαν καφέδες και αναψυκτικά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές καθισμάτων όταν ο πιλότος μας ενημέρωσε να δέσουμε τις ζώνες μας και είπε στις αεροσυνοδούς να κάτσουν στις θέσεις τους. Αλλά ούτε αυτές δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό. Το αεροσκάφος άρχισε να ταράζεται και ξαφνικά έκανε μια μεγάλη "βουτιά". Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά μου χτυπούσαν το κεφάλι τους στο ταβάνι», ανλεφερε ο επιβάτης Ίαν Σμιθ.

«Αρχικά υπήρξε για πέντε δευτερόλεπτα αναταράξεις και ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» τόνισε ένας άλλος επιβάτης από την Νέα Υόρκη.

Τελικά το αεροσκάφος της πτήσης 759 με 287 επιβάτες και 12 μέλη πλήρωμα προσγειώθηκε στις 3:10 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Φιλαδέλφεια.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία αναφέρει: "Η πτήση από την Αθήνα στη Φιλαδέλφιεα υπέστη σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια. Η ένδειξη "προσδεθείτε" ήταν ενεργοποιημένη. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για αξιολόγηση".