Είδηση «Βόμβα» από τις ΗΠΑ! Τροπολογία περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Είδηση «Βόμβα» από τις ΗΠΑ! Τροπολογία περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400
Ενημερώθηκε: 14/02/19 - 22:00

Το πήραν απόφαση στην Ουάσινγκτον, βλέποντας την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τη Δύση και να κάνει στροφή προς την Ρωσία και το Ιράν.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (14/02) ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου Βολκάν Μποζκίρ, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με την αγορά από τη Ρωσία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Διαβάστε σχετικά:

 

- Η Άγκυρα θα προχωρήσει με την αγορά των ρωσικών S-400

 

- Παράταση μιας εβδομάδας στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” ανακοίνωσε η Τουρκία!

 

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2019, για την περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία παραλαβής του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται τροπολογία που ζητεί από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας να συντάξουν νέα έκθεση, στην οποία θα γίνεται η περιγραφή τους είδους των αμερικανικών κυρώσεων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κανένας από τους διαθέσιμους πόρους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε «έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» πριν από την σύνταξη και παράδοση της επίμαχης έκθεσης στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει κανονικά με την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι έχει δεσμευτεί να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα παρά τις προειδοποιήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.