Έντι Ράμα: «Ο Μέτα δεν θα ανακόψει τις δημοτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου» - Σενάρια καθαίρεσης του Μέτα

Έντι Ράμα: «Ο Μέτα δεν θα ανακόψει τις δημοτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου» - Σενάρια καθαίρεσης του Μέτα
Ενημερώθηκε: 10/06/19 - 08:55

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ράμα - Μέτα στην Αλβανία με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ο Έντι Ράμα τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα για τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν αιφνιδιάστηκα, το περίμενα. Όλο αυτό δεν είναι παρά το κλείσιμο του κύκλου ενός σχεδίου που ;eχει καταστρωθεί εδώ και καιρό. Για μια μοναδική αιτία. Δεν ζητάνε την αναβολή των εκλογών αλλά θέλουν να ρίξουν τη κυβέρνηση και να εμποδίσουν την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη. Αλλά ούτε την κυβέρνηση μπορούν να ρίξουν ούτε την μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη μπορούν να ανακόψουν και στις 30 Ιουνίου θα κάνουμε εκλογές γιατί οι εκλογές είναι του λαού, δεν είναι των κομμάτων ούτε του Προέδρου» δήλωσε ο Ράμα.

Έντι Ράμα: «Εάν κάποιος παρεμποδίσει τις εκλογές, τότε θα δει αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν έχει δει»

 

Xτεσινά σενάρια στον αλβανικό τύπο μιλούσαν για σχέδιο καθαίρεσης του Ιλίρ Μέτα από την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Ήδη ο Εντι Ράμα φραστικά έχει καθαιρέσει τον Ιλίρ Μέτα με τη δήλωση «δεν έχει θέση στο γραφείο του προέδρου» και μένει πλέον να δρομολογήσει τις διαδικασίες καθαίρεσης του. Για να συμβεί αυτό ο Ράμα θα χρειαστεί να βρει 94 ψήφους στην "διαλυμένη" αλβανική Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Υπενθυμίζουμε πως στην Αλβανία εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί το συνταγματικό δικαστήριο καθώς αρκετοί δικαστές διώκονται ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό καθιστά δύσκολη την οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους του Μέτα όσο και του Ράμα.