Επαγγελματική απόπειρα ληστείας-μαμούθ στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Αλβανία: Απόπειρα ληστείας με λεία-μαμούθ 10 εκατομμυρίων ευρώ και έναν νεκρό έγινε στο διάδρομο του αεροδρομίου Ρίνας των Τιράνων-Πώς έστησαν την ληστεία (photo-video)
Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 23:18

Αλβανία: Απόπειρα ληστείας με λεία-μαμούθ 10 εκατομμυρίων ευρώ έγινε στο διάδρομο του αεροδρομίου Ρίνας των Τιράνων και μάλιστα υπήρξαν και πυροβολισμοί.

Οι ένοπλοι μασκοφόροι που είχαν στρατιωτική περιβολή μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, και έκλεψαν τα χρήματα σε χρόνο-ρεκόρ.

"

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο που έγινε στόχος των ληστών είχε θέσει σε λειτουργία τις μηχανές του όταν οι τρεις άνδρες μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρεβρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

"

Άμεση ήταν η επέμβαση της αλβανικής αστυνομίας, καθώς σε ανταλλαγές πυροβολισμών, περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο σκοτώθηκε ένας από τους τέσσερις ληστές, που έφερε ένα όπλο Καλάσνικοφ, τρεις σειρές σφαιρών και μία χειροβομβίδα. Κατά  τη φυγή τους οι άλλοι τρεις, πέταξαν τους σάκους με τα χρήματα, ωστόσο,άγνωστο μέρος των χρημάτων φαίνεται ότι το πήραν μαζί τους.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Στην καταδίωξή τους συμμετέχουν 40 αστυνομικοί, όπως αναφέρει η αλβανική shqiptarja, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η ‘BalkanWeb’, επίσης,  σημειώνει ότι οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απλωθεί σε όλη την πρωτεύουσα, όπου έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και οι οδοί από και προς τα Τίρανα έχουν κλείσει με οδοφράγματα.

Επιπλέον πληροφορίες  αναφέρουν ότι οι ληστές είχαν ένα λευκό φορτηγάκι με την επιγραφή “Hetimi tatimor”.