Επαναληπτικές εκλογές Κωνσταντινούπολη: Τα αποτελέσματα στην μονομαχία Ιμάμογλου-Γιλντιρίμ

Κωνσταντινούπολη: Έκλεισαν οι κάλπες στην κρίσιμη αναμέτρηση για τον Ερντογάν-Σε αναμονή για τα αποτελέσματα, σε αναμμένα "κάρβουνα" ο Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 23/06/19 - 18:01

Τουρκία:Εκλεισαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν εκ νέου να επιλέξουν ξανά τον «εκλεκτό» για τη δημαρχία της, ύστερα από την αμφιλεγόμενη απόφαση της εκλογικής επιτροπής να δώσει εντολή να επαναληφθούν οι εκλογές της 31ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Σε εκείνες τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμογλου επικράτησε έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, με διαφορά 13.729 ψήφων.

Ωστόσο, στις 6 Μαΐου, το τουρκικό Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) κήρυξε άκυρες τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, όπως απαιτούσε το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας σωρεία παρατυπιών, κι έδωσε εντολή να επαναληφθούν. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αναγκάστηκε τότε να εγκαταλείψει τη θέση του, ύστερα από 18 ημέρες δημαρχίας.

Το AKP του Ερντογάν, που έχει σχηματίσει συμμαχία με το ακροδεξιό, εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει κυρίαρχο στην εθνική πολιτική σκηνή και κέρδισε στους περισσότερους δήμους στις τοπικές εκλογές που έγιναν πριν από τρεις μήνες.

Στο thepressroom.gr θα ενημερώνεστε γα τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη