Επιχείρηση αποκεφαλισμού της Ισλαμικής Τζιχάντ από το Ισραήλ

 
Επιχείρηση αποκεφαλισμού της Ισλαμικής Τζιχάντ από το Ισραήλ

Ενημερώθηκε: 09/08/22 - 10:59

Το Ισραήλ σχεδίαζε μήνες την επιχείρηση αποκεφαλισμού της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ενώ οι ισραηλινές υπηρεσίες είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις ρωγμές στην οργάνωση ασφαλείας και το διχασμό μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία εκεχειρίας μετά από τρεις ημέρες βίαιων συγκρούσεων και βομβαρδισμών που κόστισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους, 15 εκ των οποίων παιδιά. Οι πληροφορίες των βρετανικών υπηρεσιών λένε ότι η Χαμάς απείχε από τις εχθροπραξίες για να μην εξοργίσει το Ισραήλ και χάσουν Παλαιστίνιοι τις άδειες εργασίας τους στο Ισραηλ, αλλά και για να μην σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες και καταστραφούν κτίρια στη Γάζα.

Το πλήγμα στην Ισλαμική Τζιχάντ δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα την ηγεσία της Χαμάς λένε οι πληροφορίες. Με χτύπημα ακριβείας από αέρος οι Ισραηλινοί εξόντωσαν τον 50 ετών Ταϊσίρ Τζαμπαρί που ήταν διοικητής στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ισλαμικής Τζιχάντ και συντονιστής των δυνάμεων της με τη Χαμάς. Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι πλέον ακέφαλη στη Γάζα και πιέστηκε από τη Χαμάς και την κυβέρνηση της Αιγύπτου να υπογράψει την εκεχειρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ