Επικίνδυνη πρόβλεψη! Κινδυνεύουμε με την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου!

Επικίνδυνη πρόβλεψη! Κινδυνεύουμε με την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου!
Ενημερώθηκε: 22/06/17 - 15:36

Είναι από τους μεγαλύτερους φόβους της ανθρωπότητας, καθώς ο 'Β Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του δεκάδες εκατομμύρια νεκρών, με τις πληγές του να είναι ακόμα ανοιχτές. Τώρα ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, με περιουσία πάνω από 25 δις δολάρια εκτιμά πως είμαστε κοντά σε έναν τρομακτικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η δεύτερη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή είναι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση. Αν οι ηγέτες των κρατών, δεν κινηθούν γρήγορα, θα υπάρξει πρόβλημα».

Ο πρόεδρος της Alibaba, την πιο επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι οι εξελισσόμενες τεχνολογίες είναι πιθανό να αποτελέσουν απειλή για κάτι περισσότερο από την αγορά εργασίας, καθώς θα μπορούσαν, στην πραγματικότητα να προκαλέσουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια θεωρία που το τελευταίο διάστημα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος καθώς πληθαίνουν οι φωνές όσων προειδοποιούν για την επίδραση της τεχνολογίας στην ζωή μας,

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν καθήκον να εκπαιδεύουν τους ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο που προκαλείται από την ταχεία αύξηση της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης», είπε στο αμερικάνικο δίκτυο.

Παρά την ανησυχία του για τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία, ο Jack Ma υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να παρέχει το πλεονέκτημα, στο μέλλον, στους ανθρώπους, να ταξιδεύουν περισσότερο και να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην εργασία τους.

«Νομίζω ότι τα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα και ίσως τέσσερις μέρες την εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Jack Ma έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εξέλιξη της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία. Σε ομιλία του τον περασμένο Απρίλιο επιχειρηματικότητα στο Zhengzhou της Κίνας υποστήριξε ότι οι κοινωνίες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, καθώς το Διαδίκτυο «διαταράσσει» την οικονομία και ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να «χτυπήσουν» τον αυτοματισμό και την άνοδο της οικονομίας του Διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πόλεμοι και η ξηρασία οδηγούν στην πείνα 81 εκατ. ανθρώπους

Περισσότερα από 5 εκατ. παιδιά έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ

Ο Κιμ επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον Ντόναλντ Τραμπ