Έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή

Έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή
Ενημερώθηκε: 29/04/19 - 16:00

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής με τη χρήση ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινη Λίμνη κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού με στόχο την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας και την εξιχνίαση των εγκλημάτων του 35χρονου Ίλαρχου Νίκου Μεταξά.

Πριν από λίγο μέλη της ΕΜΑΚ τοποθέτησαν σημαδούρα σε δεύτερο σημείο της λίμνης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας που κατά τον καθ’ ομολογία δράστη έχει πετάξει στη λίμνη.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό που ανασύρθηκε χθες από βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη, ωστόσο δεν κατέδειξε την ταυτότητα και περαιτέρω στοιχεία του θύματος. Αύριο αναμένεται να διενεργηθεί νέα νεκροτομή επί της σορού.

Οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους έλαβαν δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας δήλωσε ότι «οι έρευνες  συνεχίζονται, τόσο στη Λίμνη του Ξυλιάτου, όπου οι δύτες έχουν αρχίσει καταδύσεις και θα συνεχίσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας και εκεί όπου το επιτρέπει η ορατότητα αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη. Είμαστε στην μέρα, όπου θα ολοκληρωθεί η έρευνα στην κρίσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, έγιναν όλες οι διαδικασίες μέσω της εταιρείας Brasal και θέλω να τονίσω ότι είναι μια κυπριακή εταιρεία με Κύπριο ιδιοκτήτη. Με αυτό θέλω να πω ότι βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τα αποτελέσματα άρχισαν. Μέσω τις Brasal, έγιναν οι διαδικασίες για να έρθει στην Κύπρο το Sonar την Παρασκευή και από το Σάββατο πιάνει δουλειά. Σκοπός που φέρνουμε το Sonar, είναι για να ελεγχθεί, με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και τα πιο βαθιά σημεία των δύο λιμνών. Χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία για εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων.

Οι δύτες είναι έμπειροι και έχουν δουλέψει σε παρόμοια περιβάλλοντα στο εξωτερικό. Υπάρχει συνομιλία και συνεργασία μαζί τους, αλλά και τροφοδότηση τους με αέρα. Είπα ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και το Πάσχα και είμαστε εδώ και συνεχίζουμε για όσο χρειαστεί».

10

Οι έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο φράγμα Ξυλιάτου, έχουν αποβεί άκαρπες και εξετάζονται και άλλοι τρόποι για έλεγχο του νερού και του βυθού, αν και οι ελπίδες για να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Sierra, είναι ελάχιστες. Χωρίς ιδιαίτερη αισιοδοξία αναμένονται και οι επιστημονικές εξετάσεις στο κομμάτι δέρματος που βρήκαν οι δύτες στη λάσπη της λίμνης.

Πηγή: politis.com.cy