Έρχονται δεκαετίες πόνου και αναταραχών στον κόσμο

Έρχονται δεκαετίες πόνου και αναταραχών στον κόσμο
Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 11:42

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Alibaba, ο Τζακ Μα που έχει δημιουργήσει την περιουσία του μέσω διαδικτύου προειδοποιεί πως έρχονται δεκαετίες πόνου και κοινωνικής αναταραχής σε όλο τον κόσμο, αφού όπως εξηγεί το διαδίκτυο διαταράσσει την παγκόσμια οικονομία.

«Τα επόμενα 30 χρόνια, ο πόνος θα είναι πολύ περισσότερος από τη χαρά» είπε ο Μα στη διάρκεια συνεδρίου στην Κίνα. «Οι κοινωνικές διαμάχες στα προσεχή 30 χρόνια θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο και σε κάθε είδους βιομηχανία» υπογράμμισε ο ίδιος, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με τον Μα πρέπει να αλλάξει δραστικά ο τρόπος σκέψης και εκπαίδευσης των ανθρώπων και να υπάρξει επικέντρωση στο πως οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλεύουν μαζί με τα ρομπότ έτσι ώστε να είναι πιο ήπιο το «χτύπημα» που θα προέλθει από την αυτοματοποίηση και την οικονομία του internet.

«Οι μηχανές θα πρέπει να κάνουν μόνο αυτά που δεν μπορεί ο άνθρωπος. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε τις μηχανές ως βοήθεια αντί να μας αντικαταστήσουν» είπε ο Μα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον κόσμο στις αρχές του ηλεκτρονικού εμπορίου, ό, τι αυτό θα έχει αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, όμως κανένας δεν έδωσε σημασία. Τώρα, όπως σημειώνει, θέλει να επιστήσει την προσοχή για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας προ εκπλήξεως.

«Πριν από 15 χρόνια έκανε περίπου 200 με 300 φορές αναφερόμενος στο πως το διαδίκτυο θα επηρεάσει όλες τις βιομηχανίες όμως λίγοι έδωσαν σημασία αφού τότε δεν ήμουν γνωστός» τόνισε.

Το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη είναι απολύτως αναγκαία για τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο Μα και κάλεσε τις παραδοσιακές επιχειρήσεις να σταματήσουν να παραπονιούνται για τις συνέπειες του διαδικτύου στην οικονομία και υπογράμμισε ότι η Alibaba έχει δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Ο Μα πρώην καθηγητής αγγλικών, ίδρυσε την Alibaba το 1999 και σήμερα είναι η μεγαλύτερη είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, με 250 δισ δολάρια συναλλαγές. Ο Κινέζος επιχειρηματίας σκοπεύει να επενδύσει 145 εκατομμύρια δολάρια στον τομέα των ψηφιακών παιχνιδιών για κινητά και πέρυσι ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσεις 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα προσεχή δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τουρκική πρόκληση - Διεκδικούν ανοιχτά το Αγαθονήσι

Ποιες χώρες θέλει να χρεοκοπήσει ο Σόιμπλε

Ακόμα 10 νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν