Ερντογάν κατά Πούτιν για τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ της Συρίας

Ερντογάν κατά Πούτιν για τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ της Συρίας
Ενημερώθηκε: 29/01/20 - 21:13

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε μία σπάνια κριτική προς τη Ρωσία για τη συμπεριφορά της στη Συρία, λέγοντας ότι η "υπομονή του εξαντλείται", σχολιάζοντας τους συνεχείς βομβαρδισμούς εναντίον των συριακών αντικυβερνητικών δυνάμεων (την πλειονότητα των οποίων στηρίζει με ποικίλους τρόπους η Τουρκία) στην επαρχία Ιντλίμπ.

"Από τώρα και στο εξής, η Ρωσία θεωρείται πως δεν είναι πιστή στις συμφωνίες της Αστάνα και του Σότσι", δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στις αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με το Anadolu.

Αναφερόταν στις συμφωνίες που συνήψαν οι δύο χώρες τα τελευταία χρόνια για να περιορίσουν τις συγκρούσεις στη βόρεια Συρία. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν εντείνει τη συνεργασία τους στη συριακή σύγκρουση ενώ βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές άλλων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, όπως αυτή στη Λιβύη.

"Αν είμαστε πιστοί εταίροι, η Ρωσία θα κάνει σαφή τη θέση της", δήλωσε ο Ερντογάν. "Είτε θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία στη Συρία, είτε θα έχει διαφορετική σχέση με την Τουρκία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος".

Τα σχόλια ακολουθούν τις εκθέσεις ότι οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία, έχουν πάρει τον έλεγχο της κομβικής πόλης Μααράτ αλ-Νούμαν, της μεγαλύτερης πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ.