Ευρεία στήριξη για κυβέρνηση συνασπισμού θέλει ο Ραχόι

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΙ
Ενημερώθηκε: 27/06/16 - 17:07

 Σε σχηματισμό μια κυβέρνησης που να έχει ευρεία στήριξη από αντιπάλους του, αφού το συντηρητικό κόμμα του κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις χθεσινές εκλογές, ελπίζει ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού στην Ισπανία Μαριάνο Ραχόι .

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) σημείωσε κέρδη σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου, όμως εξακολουθεί να μην έχει πλειοψηφία στη βουλή, γεγονός που το υποχρεώνει να επιδιώξει μια συμφωνία για σχηματισμό συνασπισμού ή τουλάχιστον για να υποστηρίζεται από άλλους ηγέτες στις ψηφοφορίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

"Υποστηρίζω την ιδέα να υπάρχει κάθε τέσσερα χρόνια μια σταθερή κυβέρνηση που να έχει ένα καθορισμένο πρόγραμμα πολιτικής, όμως αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να κυβερνηθούμε κάνοντας πράγματα μέρα με τη μέρα", δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

Σε ένα νεύμα προς τους Σοσιαλιστές, που ήρθαν δεύτεροι στις εκλογές, και προς το κόμμα Ciudadanos, που ήρθε τέταρτο, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού είπε πως θα στραφεί προς τα "μετριοπαθή" κόμματα με τα οποία έχει κοινές θέσεις σε ζητήματα όπως η ενότητα της Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Ισπανία-εκλογές: Πρώτο το Λαϊκό Κόμμα

Ισπανικές εκλογές – Μητσοτάκης: Οι Ισπανοί έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στον λαϊκισμό