Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια ακροδεξιών που φέρονται να σχεδίαζαν πραξικόπημα

 
ΑΣΤΥΝ

Ενημερώθηκε: 22/02/23 - 23:46

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε έξι διαμερίσματα και τρία παραρτήματα υπόπτων από την ακροδεξιά κοινότητα των preppers (δηλ. άτομα που προετοιμάζονται μόνιμα για κάποια καταστροφή), στο πλαίσιο των ερευνών για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση μπλακ άουτ και πολιτικού πραξικοπήματος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά πάνω από 70 αστυνομικοί.

Η εν λόγω έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σε βάρος έξι υπόπτων που εμπλέκονται στο κίνημα των preppers στη Γερμανία, ορισμένα μέλη της οποίας φέρονται να σχετίζονται με το κίνημα Reichsbürger που δεν αποδέχεται την εξουσία της γερμανικής κυβέρνησης.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν πάνω από 100.000 preppers στη Γερμανία καθώς και ότι πολλοί από αυτούς συνδέονται με την ακροδεξιά.

Ύποπτοι για σχεδιασμό πολιτικού πραξικοπήματος

«Από τον Σεπτέμβριο του 2020, οι κατηγορούμενοι θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδιάζαν ένα μεγάλης κλίμακας μπλακ άουτ στη Γερμανία, προκαλώντας δολιοφθορά σε πυλώνες ηλεκτροδότησης, με σκοπό να επιτρέψουν σε άλλες ομάδες να πάρουν την εξουσία μέσω πολιτικού πραξικοπήματος στη Γερμανία», δήλωσε η Εισαγγελία του Μονάχου.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ