Σφοδρή επίθεση κατά του κομμουνισμού, της άκρας Αριστεράς και της ακροαριστερής τρομοκρατίας εξαπέλυσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.
Από την Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θέτουν σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την οριστική εξάρθρωση αυτού που χαρακτήρισε ως ένα «μοναδικό και ξεχωριστό κακό».
Σύμφωνα με τον Μάρκο Ρούμπιο, οι απειλές και οι συνωμοσίες που προέρχονται από τον ακροαριστερό χώρο εντός των ΗΠΑ έχουν πλέον αγγίξει ιστορικά υψηλά επίπεδα, τα οποία η χώρα είχε να αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή ασύνδετους πυρήνες, αλλά για διεθνώς οργανωμένα δίκτυα που αψηφούν τα εθνικά σύνορα και την ίδια την έννοια του κυρίαρχου κράτους.
Για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δημιουργεί για πρώτη φορά τις απαραίτητες υποδομές και συμμαχίες προκειμένου να διαλύσει αυτές τις οργανώσεις «τούβλο προς τούβλο».
Η φιλοσοφική αποδόμηση του κομμουνισμού
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών δεν περιορίστηκε στο επιχειρησιακό σκέλος της αντιμετώπισης της βίας, αλλά προχώρησε σε μια βαθιά ιδεολογική επίθεση κατά του ριζοσπαστικού αριστερισμού.
Απέρριψε κατηγορηματικά το συχνό επιχείρημα ότι ο κομμουνισμός αποτελεί μια «καλή θεωρία που απέτυχε στην πράξη», υποστηρίζοντας ότι η θεωρία του είναι εξίσου καταστροφική.
«Ο κόσμος που οραματίζεται ο κομμουνισμός είναι μικρός, επίπεδος και γκρίζος, απογυμνωμένος από κάθε τι ευγενές στην ανθρώπινη ψυχή. Είναι ένα σύμπαν χωρίς θάρρος, δημιουργικότητα, ήρωες, Θεό ή μεγάλα επιτεύγματα.
Για τους αρχιτέκτονες της επαναστατικής βίας, τα κατορθώματα του πολιτισμού μας αποτελούν μια αφόρητη ταπείνωση, μια διαρκή υπενθύμιση της δικής τους ανεπάρκειας.»
Στο στόχαστρο οι υποδομές
Ο Μάρκο Ρούμπιο υποστήριξε ότι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε αριστερή ριζοσπαστική ιδεολογία —είτε αυτοαποκαλείται αντικαπιταλιστική, αναρχική ή μαρξιστική— είναι μια βαθιά μνησικακία που κρύβεται πίσω από εύηχα συνθήματα περί ισότητας και δικαιοσύνης. Αυτή η ανάγκη για εκδίκηση απέναντι στην προσωπική και συλλογική αποτυχία εκφράζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από το σαμποτάζ και την τυφλή καταστροφή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η στόχευση ζωτικών υποδομών, όπως οι αγωγοί, οι σιδηρόδρομοι, τα εργαστήρια και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, αποτελεί μια άμεση επίθεση στα χειροπιαστά σύμβολα της ανθρώπινης προόδου και της εφευρετικότητας, καλώντας τον πολιτισμένο κόσμο να ορθώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.