Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τεράστιο κοίτασμα φ.α. στο «οικόπεδο 10» της Κυπριακής ΑΟΖ

 
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τεράστιο κοίτασμα φ.α. στο «οικόπεδο 10» της Κυπριακής ΑΟΖ

Ενημερώθηκε: 28/02/19 - 17:11

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προπαγανδίζει με την τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», σε μια... «σπασμωδική αντίδραση», αφού βλέπει την χώρα του να αποκλείεται από το ενεργειακό παιχνίδι, στην Κύπρο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Κάτι παραπάνω από άκρως ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα της γεώτρησης που πραγματοποιούνται στο «οικόπεδο 10» της κυπριακής ΑΟΖ, από την κοινοπραξία Εxxon Mobil και Qatar Petroleum.

Προκλητική αφίσα της Τουρκίας δείχνει την Κύπρο ως κομμάτι της Τουρκίας

Διαβάστε σχετικά: 

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεΐ, πρόκειται για ένα τεράστιο κοίτασμα που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, που αποκάλυψε η κοινή γεώτρηση της αμερικανοκαταριανής κοινοπραξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση των επισήμων στοιχείων, πρόκειται όχι μόνο για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Λακκοτρύπης.