Η Ευρώπη στο έλεος της Όμικρον- Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις νέες μολύνσεις

 
Η Ευρώπη στο έλεος της Όμικρον- Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις νέες μολύνσεις

Ενημερώθηκε: 19/01/22 - 21:53

Η Ευρώπη βρίσκεται στην καρδιά του κύματος της Όμικρον, με πολλές χώρες να καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Οι νέες μολύνσεις κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστρία κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βιέννη.

Η Αυστρία προετοιμάζεται για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία βγήκε από το τέταρτο καθολικό λοκντάουν τον περασμένο μήνα, όταν είχε καταγραφεί μόλις ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων της Όμικρον και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επιβολή ενός νέου κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος.

«Έχουμε σχεδόν 30.000 μολύνσεις. Αυτός είναι ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός», δήλωσε νωρίτερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 192.320 περιστατικά κορονοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.181.889 διαγνωστικά τεστ, το 16,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σήμερα βρίσκονται 1.688 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.500.

Στη φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 2.626.590. Τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, της Βενετίας και της Μπολόνια.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τις ΜΕΘ, δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, ότι η χώρα έχει αγγίξει το ανώτατο σημείο διάδοσης του νέου αυτού κύματος: ο αριθμός των ασθενών με covid 19, στις μονάδες εντατικής θεραπείας δώδεκα περιφερειών σήμερα είναι σταθερός, σε έξι μειώνεται και μόνο σε δυο παρουσιάζει αύξηση.

Στην Ελλάδα τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.107, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 και οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553.