«Η καρδιά μου έτρεμε…». Συγκινεί η κόρη του Τάσου Ισαάκ στον τόπο που δολοφόνησαν τον πατέρα της (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η καρδιά μου έτρεμε…». Συγκινεί η κόρη του Τάσου Ισαάκ στον τόπο που δολοφόνησαν τον πατέρα της (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 11/08/19 - 03:45

Κύπρος: Είκοσι τρία χρόνια πέρασαν από τον μαύρο Αύγουστο του 1996, όταν τα δύο ξαδέλφια από το Παραλίμνι, ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού δολοφονούνταν άνανδρα με τρεις ημέρες διαφορά από τους «Γκρίζους Λύκους» στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Χθες, είκοσι τρία χρόνια μετά, η κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, συγκίνησε στην πρώτη της ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εκεί που δολοφονήθηκε ο πατέρας της.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού υπερέβησαν εαυτούς. Με τη θυσία τους στον αγώνα για απελευθέρωση στις 11 και 14 Αυγούστου 1996 αντίστοιχα έθεσαν ψηλά -πολύ ψηλά- τον πήχυ του Αγώνα

 

«Η καρδιά μου έτρεμε στην προσπάθεια να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου», ανέφερε η Αναστασία Ισαάκ.

Και συνέχισε: «Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις. Τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη μνήμη του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια. Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στον θυμό μου. Προσπάθησε να το ξεπεράσω μέσα στην αφάνεια μα με έπνιξε η απογοήτευση. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα με βασανίζουν και γι αυτό είμαι εδώ. Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους.  Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας […] Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί».

Δείτε το βίντεο με την συγκινητική ομίλία της:

 

ΠΗΓΗ: sigmalive.com