Η μετακίνηση της Wagner στη Λευκορωσία αρνητική εξέλιξη για την Πολωνία, δηλώνει ο πρόεδρος Ντούντα

 
Η μετακίνηση της Wagner στη Λευκορωσία αρνητική εξέλιξη για την Πολωνία, δηλώνει ο πρόεδρος Ντούντα

Ενημερώθηκε: 27/06/23 - 18:04

Η μετακίνηση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία είναι μια αρνητική ένδειξη για την Πολωνία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, καθώς κατευθυνόταν στην Ολλανδία όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

"Βλέπουμε τι συμβαίνει, τη μετεγκατάσταση ρωσικών δυνάμεων με τη μορφή του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία και τον επικεφαλής του ομίλου Wagner που πηγαίνει εκεί, όλα αυτά είναι πολύ αρνητικές ενδείξεις για εμάς, τις οποίες θέλουμε να τις θέσουμε με ισχυρό τρόπο στους συμμάχους μας", δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Ο Λουκασένκο δημοσιοποίησε την άφιξη Πριγκόζιν στην Λευκορωσία

Νωρίτερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, δήλωσε ότι ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται τώρα στην Λευκορωσία.

Σύμφωνα με μια συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο το Σάββατο, μια συμφωνία που έληξε την ανταρσία της Wagner στη Ρωσία, ο Πριγκόζιν επρόκειτο να μεταφερθεί στη Λευκορωσία, ενώ οι άνδρες του έχουν την επιλογή να ενταχθούν μαζί του ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο Λουκασένκο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας του, Βίκτορ Κρένικοφ, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν τον Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού. Ο Λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν για αυτό το ζήτημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ