Κάτι «στράβωσε» στη συνάντηση Τραμ - Κιμ

Κάτι «στράβωσε» στη συνάντηση Τραμ - Κιμ
Ενημερώθηκε: 28/02/19 - 09:52

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον", ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη του Ντ. Τραμπ, ο οποίος είπε πως το όραμα του Κιμ για αποπυρηνικοποίηση δεν είναι ίδιο με το δικό του. Επίσης ο Κιμ ζήτησε άρση όλων των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών την πρώτη μέρα της Συνόδου, είχε διεξαχθεί ωστόσο σε καλό κλίμα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ε;ixe τονίσει νωρίτρα ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

«Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είχε επισημάνει, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

«Δεν πιέζομαι (...). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.