Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία έχει την πιο αδύναμη αεράμυνα στην Ανατ. Μεσόγειο

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία έχει την πιο αδύναμη αεράμυνα στην Ανατ. Μεσόγειο
Ενημερώθηκε: 10/01/22 - 15:32

Ο Αρχηγός του Κεμαλικού κόμματος CHP, Κ. Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για καταστροφή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ συνέχισε επισημαίνοντας τις ελλείψεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εφοδιασμού αεροσκαφών νέας γενιάς.  «Το σύστημα αεράμυνας μας είναι πολύ αδύναμο αυτή τη στιγμή, όλοι το γνωρίζουν. Το πιο αδύναμο σύστημα αεράμυνας σε αυτή την περιοχή το έχει η Τουρκία. Δεν μας δίνουν ανταλλακτικά για τα F-16. Δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που πληρώσαμε για τα F-35. Θα αλλάξουμε την εξωτερική πολιτική 180 μοίρες», υποσχέθηκε, στους Τούρκους πολίτες.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε ωστόσο τον Ερντογάν, ότι ξεπούλησε την χώρα στο Κατάρ, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, παίζει διπλό παιχνίδι. «Προσκάλεσες το Κατάρ. Τους φιλοξένησες με τον καλύτερο τρόπο. Αυτούς που πήγαν και συνεργάστηκαν με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακούστηκε άχνα από τον Ερντογάν; Ούτε μια κουβέντα δεν μπορούσε να πει. Γιατί δεν μιλάς; Έχουμε κι εμείς στρατιώτες εκεί. Ήρθαν και αναζήτησαν πετρέλαιο στην ΑΟΖ μας. Εδώ, κύριε, δεν ακούστηκες; Γιατί; Πού ήταν ο ήρωας;» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.