Κίνα: Η Γουχάν ξαναβυθίστηκε στο lockdown

 
ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ

Ενημερώθηκε: 27/10/22 - 19:09

Η κινεζική πόλη στην καρδιά της επιδημίας Covid έχει ξαναβυθιστεί στο lockdown. Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι στη Γουχάν κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού η πόλη κατέγραψε 25 κρούσματα την ημέρα για μια εβδομάδα.

Τουλάχιστον 208 εκατομμύρια άνθρωποι σε 28 πόλεις σε όλη την Κίνα υπολογίζεται ότι ζουν υπό περιορισμούς της εποχής της πανδημίας, όπως παραγγελίες παραμονής στο σπίτι, μαζικές δοκιμές και κλείσιμο καταστημάτων.

Η αυστηρή επιστροφή στους δρακόντειους κανόνες έρχεται αφότου η χώρα κατέγραψε 1.000 κρούσματα σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα – ένας μικρός αριθμός για τα υγειονομικά πρότυπα άλλων χωρών.

Η πολιτική του «μηδενικού κορωναϊού» της Κίνας χαρακτηρίζεται από επιθετικούς περιορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που άφησε τους ανθρώπους σε καραντίνα για μήνες κάθε φορά.

Το καθεστώς να παραμένει ακραίο σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Covid σάρωσε για πρώτη φορά τον κόσμο, αφού άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο ήραν τους περιορισμούς πριν από μήνες.

Στατιστικά στοιχεία από την ερευνητική πλατφόρμα Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνουν ότι η Κίνα κατέγραψε 1.412 μολύνσεις στις 26 Οκτωβρίου, αυξημένες κατά 51 τοις εκατό σε μια εβδομάδα.

Ωστόσο, ο αριθμός είναι μικρός σε σύγκριση με τον πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται μόνο 0,76 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο άτομα.

Για σύγκριση, τα ευρωπαϊκά έθνη ζουν χωρίς περιορισμούς παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα. Τα υψηλότερα ποσοστά είναι στη Γερμανία (781), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (612) και την Ιταλία (553).

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει περίπου 120 θετικά τεστ ανά εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ τα ποσοστά είναι παρόμοια στις ΗΠΑ (108).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ