Κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας: Θέλουν έρευνες στα όρια των 6 μιλίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας: Θέλουν έρευνες στα όρια των 6 μιλίων
Ενημερώθηκε: 31/05/20 - 22:48

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία στο Αιγαίο. Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έκανε αίτημα προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της χώρας με το οποίο ζητά να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης η τουρκική εταιρεία, ζητά να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται βορειανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Με αυτό τον τρόπο δεν αναγνωρίζεται ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, σημεία του οποίου μένουν έξω.

Δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Την απόφαση να δυναμιτίσει και άλλο το κλίμα φαίνεται πως έχει λάβει η Άγκυρα, με τον υπουργό Ενέργεια της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, να αποκαλύπτει πως η Τουρκία θα στείλει δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο.

«Το Γιαβούζ συνεχίζει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο στο σημείο Σελτσύκλου-1 που είναι η έβδομη γεώτρηση μας. Τα σεισμογραφικά μας Μπαρμπαρός και το Ορούτς Ρείς ουσιαστικά βγάζουν την ακτινογραφία των θαλασσών μας. Κι έχουμε και το νέο μας γεωτρύπανο Κανουνί το οποίο το αγοράσαμε στην αρχή της χρονιάς. Μέτα τις εργασίες επισκευής του το πρώτο του ταξίδ για να ξεκινήσει εργασίες θα γίνει στη Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο Ντονμέζ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει και σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει υπογράψει η χώρα με τη Λιβύη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ