Κρούσματα κορονοϊού και σε ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο με 1.898 ανθρώπους

 
Κρούσματα κορονοϊού και σε δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με 1.898 ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 03/04/20 - 03:06

Κορονοϊός: Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά από εμφάνιση 12 κρουσμάτων σε ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, το Coral Princess.

Το πλοίο που μεταφέρει 1.020 επιβάτες και 878 μέλη του πληρώματος, κατευθύνεται προς το λιμάνι της πόλης Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, ενημέρωσε χθες Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο η ναυτιλιακή εταιρεία Princess Cruises.

Μέχρι αυτήν την ώρα σε 13 άτομα που έγιναν τεστ, βρέθηκαν 12 κρούσματα.

Ο καπετάνιος μετά από οδηγίες που πήρε έχει δώσει εντολή όλοι οι επιβάτες να παραμείνουν σε απομόνωση στις καμπίνες τους ως την άφιξη του πλοίου στο Φορτ Λόντερντεϊλ.

Και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα στο ίδιο λιμάνι 

Άλλο κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, το Zaandam, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Holland America, ελλιμενίστηκε χθες Πέμπτη στο Φορτ Λόντερντεϊλ, έπειτα από την απόρριψη των απεγνωσμένων εκκλήσεων του καπετάνιου του να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους αρρώστους από τις αρχές διαφόρων λιμένων στη Λατινική Αμερική.

Οι εταιρείες Princess Cruises και Holland America ανήκουν στον ίδιο όμιλο, τον Carnival, έναν από τους μεγαλύτερους του κλάδου.