Μοντέλο καταδικάστηκε για προσβολή του Ερντογάν!

 
Μοντέλο καταδικάστηκε για προσβολή του Ερντογάν!

Ενημερώθηκε: 31/05/16 - 14:38

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή για προσβολή του «σουλτάνου» Ερντογάν επιβλήθηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φωντομοντέλο και πρώην Μις Τουρκία!!! Συγκεκριμένα, η Μερβέ Μπουγιούκσαράτς καταδικάστηκε για προσβολή του Ερντογάν με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 27χρονη Μπουγιούκσαράτς, η οποία είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, είχε τεθεί προσωρινά υπό κράτηση το 2014 με αφορμή την κοινοποίηση σατιρικού ποιήματος στο λογαριασμό της στο Instagram.

Υπό το τίτλο «Το ποίημα του Αφέντη», το ποίημα φέρεται να ασκεί κριτική στον Ερντογάν -πρωθυπουργό της Τουρκίας την περίοδο της ανάρτησης- ενώ παρωδεί τους στίχους του τουρκικού εθνικού ύμνου.

«Το μοιράστηκα γιατί το βρήκα αστείο. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είχε δηλώσει εκείνη την εποχή η 27χρονη.

Οι εισαγγελείς ωστόσο έκριναν ότι το ποίημα είναι προσβλητικό για τον Ερντογάν και της επέβαλαν την ποινή της 14μηνης φυλάκισης με αναστολή, γεγονός που σημαίνει ότι εάν τους επόμενους 14 μήνες κάνει ο,τιδήποτε κριθεί προσβλητικό για τον «σουλτάνο» θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Ο Τ. Ερντογάν έχει καταθέσει σχεδόν 2.000 αγωγές για δυσφήμηση αφότου ανέλαβε την προεδρία το 2014 στη βάση νόμου, που μέχρι τότε ελάχιστα χρησιμοποιούνταν, που απαγορεύει την προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου. Μάλιστα δεν περιορίζεται στην Τουρκάι αλλά ζητά τη δίωξη ανθρώπων και σε άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σατιρικό σκετς απειλεί να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας