Νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Έντι Ράμα αποφάσισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά του Έντι Ράμα αποφάσισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Ενημερώθηκε: 26/02/19 - 21:22

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά του Έντι Ράμα είναι η αντιπολίτευση στην Αλβανία.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, του Δημοκρατικού κόμματος, ο Λουλζίμ Μπάσα, έκανε συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για να συζητήσει τα περαιτέρω βήματα που αναμένεται να αναλάβουν.

Έτσι, μετά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι μαζικές διαδηλώσεις:

«Συζητήσαμε τη διεξαγωγή μαζικών διαμαρτυριών για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου στο τέλος της συνάντησης. Ο Μεντίου πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να επανέλθει η χώρα στο σωστό δρόμο.

Το άλλο μέλος της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Εθνικού Κινήματος Ανάπτυξης Ντασαμίρ Σέχου, δήλωσε ότι τα αιτήματα της αντιπολίτευσης είναι η παραίτηση του Έντι Ράμα, μια προσωρινή κυβέρνηση, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

«Η διεθνής κοινότητα έχει πάρει τη θέση της, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο συνεχίζει ο Έντι Ράμα, η διακίνηση ναρκωτικών θα συνεχιστεί και θα υπάρξει έλλειψη σταθερότητας», δήλωσε Σέχου.

Ερωτηθείς αν η αντιπολίτευση θα αποχωρήσει από τις τοπικές εκλογές αν ο Ράμα δεν παραιτηθεί, ο Σέχου δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση θα ηγηθεί μιας ολομέτωπης επίθεσης. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη αυτό. Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος της μεγάλης διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 16 Μαρτίου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Himara.gr