Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ δημοσίευσε βίντεο με τη βίαιη κατάληψη ελληνικού τάνκερ - Κατηγορεί την Ελλάδα για κλοπή (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Delta Poseidon

Ενημερώθηκε: 04/06/22 - 14:17

Βίντεο που δείχνει ομάδα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη διάρκεια της βίαιης κατάληψης του ελληνικού πετρελαιοφόρου στον Περσικό Κόλπο έδωσε -μέσω Twitter- στη δημοσιότητα ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο οποίο παραδέχεται ότι η «πειρατεία» ήταν αντίποινα και κάνει λόγο για κλοπή ιρανικού πετρελαίου.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ γράφει: «Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν στις ακτές της Ελλάδας, στη συνέχεια γενναίοι Ιρανοί ανταπέδωσαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσύ που μας έκλεψες το πετρέλαιο ή εμείς που το πήραμε πίσω;»

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα είχε κυκλοφορήσει από το Ιρανικό πρακτορείο Mehr ένα αντίστοιχο βίντεο, που στη λεζάντα έκανε λόγο για μία «κίνηση αντιποίνων για την παράνομη κράτηση ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα και την παράδοσή του στις ΗΠΑ». Στο βίντεο αποκαλύπτεται το πώς οι Ιρανοί έφτασαν με ελικόπτερο και κατέλαβαν τα πετρελαιοφόρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «πειρατεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ