Ο Εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο Εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Ενημερώθηκε: 08/12/19 - 23:43

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Αφορμή για τη δίωξη είναι το γεγονός ότι οι Αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές  κωλυσιεργούν και ουσιαστικά δεν αντιδρούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο κ. Σιμιτζόγλου είχε λάβει παραγγελία  από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς «φωτογραφίζει» επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Θεωρείται – νομικά- δεδομένο πως ο ανακριτής θα ζητήσει  από τις Αλβανικές Αρχές, τα στοιχεία των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς προκειμένου να ταυτοποιήσει τους «άγνωστους δράστες»  (προφανώς μένει να ταυτοποιηθούν απο τις αρχές αφού οι πυροβολισμοί προήλθαν από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων»), σύμφωνα με το dikastiko.gr

ΠΗΓΗ: ant1news.gr