Ο Ερντογάν επιμένει σε νέα καταμέτρηση και ρίχνει την τουρκική λίρα

 
Ο Ερντογάν επιμένει σε νέα καταμέτρηση και ρίχνει την τουρκική λίρα

Ενημερώθηκε: 08/04/19 - 16:05

Οι πιέσεις που άσκησε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μετά τη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, αποτυπώνεται ρίχνοντας σκιά στην τουρκική οικονομία. Την ώρα που κορυφώνεται η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις με φόντο την σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα και την απόκτηση των S-400 από την Τουρκία.

πιέζει για νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Συγκεκριμένα, πτώση άνω του 1% κατέγραψε σήμερα η λίρα έναντι του δολαρίου αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε να , οκτώ μέρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Στις 14:10 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,6860 λίρες ανά δολάριο. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τις 5,7120 λίρες, καταγράφοντας πτώση άνω του 1,5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής των 5,6220 λιρών.

Η λίρα έχει δεχθεί πιέσεις από τα αρχικά αποτελέσματα που έδειξαν ότι το κόμμα AKP του Ερντογάν έχασε οριακά τον έλεγχο της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης από το βασικό αντιπολιτευόμενο κόμμα CHP. Το AKP ζήτησε επανακαταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη και ο Ερντογάν δήλωσε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή για να μπορεί να αντιπολίτευση να υποστηρίξει ότι κέρδισε τις εκλογές.

Από το "στόχαστρο" του Ερντογάν δεν ξέφυγε ο... συνήθως ύποπτος ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανάχου, ο οποίος είπε ότι θα προσαρτήσει ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν νικήσει στις αυριανές εκλογές. Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Νετανιάχου δηλώνοντας με έμφαση ότι «η Δυτική Όχθη ανήκει στους Παλαιστινίους».