Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα
Ενημερώθηκε: 26/10/20 - 16:08

Τούρκοι και Γάλλοι έχουν φτάσει πλέον σε οριακό σημείο και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάληξη.

Στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες έρχεται να προστεθεί ένα νέο παραλήρημα από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν, ο οποίος, σε ομιλία του στην Άγκυρα με αφορμή τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ στις 28 Οκτωβρίου, κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα

«Μην αγοράζετε γαλλικά προϊόντα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ο Μακρόν ενθαρρύνει τις φασιστικές επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων». 

«Εσείς είστε φασίστες με όλη την έννοια της λέξης, εσείς είστε ένας κρίκος στην αλυσίδα του ναζισμού. Η ρατσιστική τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ και της πολιτικής και την ανοχή των δυνάμεων ασφαλείας διαδίδεται στην κοινωνία. Μια εκστρατεία λυντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων. Είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος στη Δύση. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν για την ισλαμοφοβία» είπε ο ανεκδιήγητος Ερντογάν.

Μάλιστα προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας:

«Ο ισλαμικός κόσμος διανύει μία επίπονη και δύσκολη περίοδο. Στη δική μας θρησκεία, το να είσαι χριστιανός δεν είναι έγκλημα. Τον φροντίζουμε. Όπως προστατεύουμε και τους Εβραίους. Αν υπάρχει βία κατά των χριστιανών στη Γαλλία, ας τους προστατεύσουμε. Οι εργασιακοί χώροι μουσουλμάνων, τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, δέχονται επιθέσεις από φασιστικές ομάδες σχεδόν καθημερινά. Καλώ τον λαό μου από αυτό το βήμα. Μην αγοράσετε ποτέ γαλλικά προϊόντα. Αυτές οι επιθέσεις άρχισαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας».

Ο τούρκος προεδρος, που προσπαθεί να αναγορευθεί αυτόκλητα σε παγκόσμιο «προστατη» των Μουσουλμανων ,δεν δίστασε να συγκρίνει τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Κατηγορησε μαλιστα ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ