Οι πρώτες εικόνες από τον Βόσπορο μετά την σύγκρουση του ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες στον Βόσπορο μετά την σύγκρουση του ρωσικού πολεμικού πλοίου με εμπορικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 27/04/17 - 16:43

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στη Τουρκική Ακτοφυλακή όταν το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση με εμπορικό πλοίο, σε συνθήκες ομίχλης, στην θαλάσσια περιοχή 40 χλμ. από τον Βόσπορο.

Όλα τα μέλη του ερευνητικού σκάφους του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν διασωθεί, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik εκπρόσωπος της διοίκησης της τουρκικής ακτοφυλακής. «Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συνολικά 78 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο.

«Στις 27 Απριλίου στις 11:53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7.... υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.... Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει ότι 45 Ρώσοι στρατιώτες έχουν διασωθεί ενώ 15 αγνοούνται. Αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένα πλοίο με σημαία του Τόγκο συγκρούστηκε με ερευνητικό σκάφος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πως 78 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το ρωσικό πλοίο. Ο Tούρκος αξιωματούχος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για το πλοίο με σημαία Τόγκο ούτε για την κατάσταση του πληρώματός του.

Το NTV είχε μεταδώσει νωρίτερα πως το ρωσικό σκάφος συγκρούστηκε με ένα πλοίο που μετέφερε ζώα κτηνοτροφίας. Το ναυτιλιακό πρακτορείο GAC ανακοίνωσε πως το ρωσικό σκάφος βυθίζεται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ρωσικό σκάφος Liman και το άλλο σκάφος το οποίο όπως ανέφερε φέρει την επωνυμία Youzarsif H, συγκρούστηκαν σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής ορατότητας.

Σχετικά Θέματα:

Ρωσικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με εμπορικό στον Βόσπορο και βυθίζεται