Ολάντ για Φιγιόν: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αξιοπρέπειας και ευθύνης

 
Ολάντ για Φιγιόν: Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αξιοπρέπειας και ευθύνης

Ενημερώθηκε: 24/03/17 - 13:18

Επίθεση προς τον Φρανσουά Φιγιόν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατηγορώντας τον για έλλειψη "αξιοπρέπειας" και "ευθύνης".

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δήλωσε πως ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, οργανώνει διαρροές στον Τύπο, οι οποίες πλήττουν το πρόσωπό του.

"Δεν θέλω να υπεισέλθω στην εκλογική συζήτηση, δεν είμαι υποψήφιος, αλλά υπάρχει μια αξιοπρέπεια και μια ευθύνη που πρέπει να τηρούνται. Νομίζω ότι ο Φρανσουά Φιγιόν έχει ξεπεράσει τώρα τα όρια" της αξιοπρέπειας, είπε ο επικεφαλής του κράτους στον ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo.

Ο Φιγιόν το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. 23/03) κατήγγειλε "κρατικό σκάνδαλο" και κατηγόρησε τον Ολάντ ότι οργανώνει ως επικεφαλής ενός "μαύρου γραφείου" τις διαρροές στον Τύπο για τις δικαστικές του υποθέσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου France 2.

Όταν ρωτήθηκε γι αυτό το υποτιθέμενο "μαύρο γραφείο" ο Ολάντ απάντησε: "Ακούστε, υπάρχει ένα γραφείο, ευτυχώς, που εργάζεται και ξέρετε τη θέση μου: ήταν πάντα η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ο σεβασμός του κριτηρίου της αθωότητας και ουδέποτε ανάμιξη σε υποθέσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία διαψεύδει τις ΗΠΑ για τους Ταλιμπάν

Επίθεση στο Λονδίνο: Καρέ καρέ η φυγάδευση της Τ. Μέι από το Κοινοβούλιο

Ο Σόιμπλε «έβαλε χέρι» στον Γκάμπριελ γιατί έδωσε θάρρος στην Ελλάδα