Παράσταση Τσαβούσογλου στον ΟΗΕ για Παλαιστινιακό

Παράσταση Τσαβούσογλου στον ΟΗΕ για Παλαιστινιακό
Ενημερώθηκε: 21/05/21 - 09:19

Με πολύ σκληρά λόγια για το Ισραήλ μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Κατηγόρησε το Ισραήλ λέγοντας ότι είναι μια κατοχική δύναμη λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί ευθύνη "όπου ανήκει".

"Μόνο το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα", είπε. "Η επανάληψη τέτοιων τραγωδιών δεν μπορεί να αποφευχθεί εκτός και αν το Ισραήλ θεωρηθεί υπεύθυνο για τα εγκλήματά του και τερματιστεί το αίσθημα ατιμωρησίας του".

Μάλιστα χρησιμοποίησε και σχετικούς χάρτες. «Αυτοί οι χάρτες δείχνουν την πραγματικότητα. Δείχνουν πώς καταπατήθηκαν τα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947 μέχρι και σήμερα. Δείχνουν πώς έγινε η εισβολή στα εδάφη αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μια ομιλία αποκαλυπτική των προθέσεων της Άγκυρας ώστε να κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό και τον αραβικό κόσμο εναντίον του Ισράηλ έχοντας η ίδια ηγετικό ρόλο