Πεσκόφ: Οι προτάσεις του Πούτιν προτάθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες γεωγραφικές συνθήκες

 
ααα

Ενημερώθηκε: 16/06/24 - 13:36

Η ειρηνευτική πρωτοβουλία του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ουκρανική σύγκρουση προτάθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες στη γη, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του.

«Αυτό δεν είναι τελεσίγραφο, πρόκειται ακριβώς για μια ειρηνική πρωτοβουλία που γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις επιτόπιες πραγματικότητες», είπε ο Πεσκόφ

Σημείωσε ότι κάθε φορά που γίνονται προσπάθειες εισόδου στο πολιτικό και διπλωματικό κανάλι, υπάρχουν ορισμένες συνθήκες στο έδαφος και κάθε φορά που επιδεινώνονται για την Ουκρανία .

«Η τρέχουσα δυναμική της κατάστασης στα μέτωπα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι θα επιδεινωθεί μόνο για τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Μιλώντας για τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι , ο εκπρόσωπος Τύπου εξέφρασε την άποψη ότι αυτό δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο μπορούν να καταγραφούν γραπτώς οι συμφωνίες, γιατί de jure η καθήλωση θα είναι παράνομη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος Πρόεδρος δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων. «Λέει ότι υπάρχουν νόμιμα όργανα εκεί σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν υπέβαλε μια νέα ειρηνευτική πρόταση για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο , για να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις , η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας - LPR , DPR , Kherson , Zaporozhye περιοχές .

Οι μάχες θα σταματήσουν μόλις το Κίεβο συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο, τόνισε ο Πούτιν. Επιπλέον, η Ουκρανία πρέπει να ειδοποιήσει επίσημα για την εγκατάλειψη των σχεδίων της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να καταγράψει την ουδέτερη, αδέσμευτη, απαλλαγμένη από πυρηνικά κατάστασή της. Θα απαιτηθεί επίσης η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ