Πληροφορίες της Frontex για νέες μαζικές ροές μεταναστών από την Τουρκία

Πληροφορίες της Frontex για νέες μαζικές ροές μεταναστών από την Τουρκία
Ενημερώθηκε: 09/05/20 - 16:20

Ανησυχία και κινητοποίηση των αρχών έχει σημάνει η πληροφορία ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέο κύμα ροής μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ανάλογο με αυτό που βίωσε η χώρα μας πριν λίγο διάστημα στον Έβρο.

Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε εμπιστευτικό έγγραφο από το Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαΐου, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως αναφέρει η εφημέριδα η Frontex αναμένει νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας επικαλούμενη «ένα εσωτερικό και εμπιστευτικό έγγραφο από το Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαΐου», το οποίο έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.

Στό εμπιστευτικό αυτό έγγραφο αναφέρεται ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις περιοχές Τσανακαλέ, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη «αναμένονται μαζικές ροές μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα». 

Να θυμίσουμε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου χιλιάδες μετανάστες, με την έγκριση της Άγκυρας, στάθμευσαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπάθησαν να εισβάλουν στα ευρωπαϊκά σύνορα. Η τουρκική ηγεσία προσπάθησε ανάμεσα σε άλλα να αναγκάσει την ΕΕ σε ταχύτερη βοήθεια δισεκατομμυρίων για την περίθαλψη των μεταναστών στην Τουρκία».

ΠΗΓΗ: dw.com