Πλώρη με πλώρη τα πλοία Κίνας και Ταϊβάν

 
Πλώρη με πλώρη τα πλοία Κίνας και Ταϊβάν

Ενημερώθηκε: 08/08/22 - 20:36

Νέες ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου ανακοίνωσε η Κίνα κοντά στη νήσο Ταϊβάν, την ώρα που και οι ένοπλες δυνάμεις της μικρής χώρας ετοιμάζονται για νέες στρατιωτικές και αεροναυτικές ασκήσεις.

Οι νέες ασκήσεις περιλαμβάνουν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, κινήσεις υποβρυχίων, πλοίων και πολεμικών αεροσκαφών στη μέση γραμμή των Στενών της Ταϊβάν, και θεωρούνται απάντηση του Πεκίνου στην επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Η Κίνα έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις για επιστροφή της ηρεμίας στην περιοχή και συνεχίζει να διαταράσσει την ομαλότητα των εμπορικών πτήσεων και της ναυσιπλοΐας, ενώ οι ανθυποβρυχιακές ασκήσεις αποτελούν άμεση προειδοποίηση για τα αμερικανικά υποβρύχια που βρίσκονται στην περιοχή και καλύπτουν την Ταϊβάν.

66 πλοία της Κίνας και 14 αεροσκάφη παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με αντίστοιχα της Ταϊβάν, την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ασκήσεις με αληθινά πυρά.

Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι δεν περικυκλώνει την Ταϊβάν γιατί όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι η νήσος ανήκει στην επικράτεια της Κίνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ