Πολεμικό κλίμα από τον τουρκικό Τύπο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση»

Πολεμικό κλίμα από τον τουρκικό Τύπο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση»
Ενημερώθηκε: 12/08/20 - 10:13

Πολεμικό κλίμα, καλλιεργεί ο τουρκικός τύπος ακολουθώντας την εμπρηστική ρητορική Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με το Oruc Reis.. Σε σημερινά δημοσιεύματα, προβάλλουν την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας και μιλούν ακόμη και για την πολεμική ικανότητα της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak που έχει τίτλο «είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση».

Yeni Safak: Ἐίμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση

yeni safak

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftherostypos.gr, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρει ότι «η Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση.

Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου, Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια».

Sabah: Η κίνηση του Ερντογάν στη Μεσόγειο

Sabah

Για επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με την Άγγελα Μέρκελ κάνει λόγο η Sabah. Όπως αναφέρει : «Μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο, αυτή την εβδομάδα θα μιλήσει τηλεφωνικά με την Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση “ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους”, αλλά και η στάση της Ελλάδας».

Hurriyet:  Ελληνικό θέατρο στη ΜεσόγειοHurriyet

«Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Ορούτς Ρείς έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες», αναφέρει η Hurriyet.