Πόλεμος στην Ουκρανία - 101η ημέρα - Συνεχίζεται η αργή αλλά σταθερή προέλαση των Ρώσων

 
rosiko arma maxis

Ενημερώθηκε: 04/06/22 - 09:37

Πόλεμος στην Ουκρανία - 101η ημέρα: Συνεχίζεται το ρώσικο σφυροκόπημα σε στρατηγικής σημασίας θέσεις στο Ντονμπάς, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την αργή αλλά σταθερή προέλαση.

-- Οι ρωσικές μονάδες ενισχύονται καθώς προσεγγίζουν το Σλόβιανσκ για να επαναλάβουν μια την επίθεσή προς την πόλη. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.

-- Στο κοντινό Σεβεροντόνετσκ, οι μάχες συνεχίζονται και οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνουν τον έλεγχο τους σε περιοχές της πόλης. Στην πόλη είχαμε χθες τον τραυματισμό δύο δημοσιογράφων του Reuters και τον θάνατο του ρωσόφωνου οδηγού τους.

-- Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σε πυραυλικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επικράτεια της Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες εξοντώθηκαν 360 «εθνικιστές» και καταστράφηκαν 49 οπλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα.

-- Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Παρασκευή, είπε ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται τη χώρα τους εδώ και 100 ημέρες και ότι «η νίκη θα είναι δική μας». Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεκινούν εκ νέου να μιλούν για την ανάγκη διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου.

-- Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας επικοινωνούν με τους συλληφθέντες μαχητές της χαλυβουργίας Azovstal και το Κίεβο κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι. Το Reuters ανέφερε ότι αβεβαιότητα έχει καλύψει την τύχη εκατοντάδων μαχητών που τέθηκαν υπό κράτηση στη Ρωσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ