Politico – Guardian: Σεξοτουρισμός, μεθύσια και πάρτι κοκαΐνης από Βρετανούς βουλευτές

 
λονδινο

Ενημερώθηκε: 16/12/22 - 23:47

Δύο δημοσιεύματα – φωτιά που αναδεικνύουν πρωτοφανή σκηνικά παρακμής αλλά και ανομίας για εκπροσώπους του βρετανικού κοινοβουλίου αναδεικνύουν Politico και Guardιan,

To πρώτο αναφέρει ότι Bρετανοί βουλευτές χρησιμοποιούσαν κοινοβουλευτικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για αγοραίο έρωτα και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τις καταγγελίες, στις οποίες βασίζεται το ρεπορτάζ του Politico, έκαναν βουλευτές, διπλωματικοί και κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι.

Πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, και τώρα μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε από τους οικοδεσπότες ενός ταξιδιού οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής όταν ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ασία σε επίσκεψη πολυκομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Έτερος βουλευτής των Τόρις και πρώην υπουργός, δεν επέστρεψε με την αντιπροσωπεία των βουλευτών στη Βρετανία, αλλά παρέτεινε το ταξίδι του ώστε να… ασκήσει το «ενδιαφέρον του για ντόπιες γυναίκες», κατήγγειλαν δύο πρώην συνάδελφοί του.

«Έδειχνε ενδιαφέρον για όμορφα νεαρά κορίτσια», είπε ένας εξ αυτών. «Συνήθως παρέμενε μετά από αυτές τις επισκέψεις και συνδεόταν με νεαρές γυναίκες στο εν λόγω μέρος».

Ανώτερος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έδειχνε συμπάθεια για «ρωσιδούλες» κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό, σύμφωνα με ξένο διπλωμάτη, ο οποίος είπε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αισθάνονταν ανίκανοι να παρέμβουν επειδή ανησυχούσαν για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Γουέστμινστερ.

Ιδιαίτερες ανησυχίες εκφράστηκαν για τις δραστηριότητες διακομματικών αποστολών που επισκέπτονται κάποια μεμονωμένη χώρα ή ομάδα χωρών.

Οι ομάδες αυτές υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρούς κανόνες από τις πιο προβεβλημένες επιτροπές της Βουλής των Κοινοτήτων, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν κοινοβουλευτικούς χώρους για τις συνεδριάσεις τους.

Στο πλαίσιο έρευνας, το POLITICO συνομίλησε με περισσότερους από δώδεκα κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό που επαλήθευσαν ισχυρισμούς για μεθυσμένη, άσεμνη ή σεξουαλικώς κακή συμπεριφορά από ορισμένους βουλευτές και συναδέλφους τους σε τέτοια ταξίδια.

Πολλοί βουλευτές υποστήριξαν ότι ενώ ορισμένοι συνάδελφοί τους επεδείκνυαν γνήσιο ενδιαφέρον για τις σχέσεις με αυτές τις χώρες, άλλοι αντιμετώπισαν τα ταξίδια ουσιαστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Tοπικοί αξιωματούχοι χωρών τις οποίες επισκέφθησαν Βρετανοί βουλευτές είπαν στο POLITICO ότι ορισμένοι βουλευτές συμμετείχαν σε πάρτι που τα διοργάνωναν διπλωματικοί αντιπρόσωποι στα οποία «εφοδιάζονταν» νεαροί και νέες με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ορισμένοι βουλευτές ήταν συχνά «διορατικοί» ζητώντας από τις ξένες κυβερνήσεις ένα πλήρες ταξίδι στο εξωτερικό με πληρωμένα έξοδα, είπαν οι ίδιοι τοπικοί αξιωματούχοι, μερικές φορές φτάνοντας στο σημείο να αυξάνουν τις προτιμήσεις τους για σαμπάνια και μεγάλα γεύματα.

Πρώην Βρετανός βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση μιας χώρας όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκδήλωσε «βαθιά απογοήτευση» για τη συμπεριφορά των βουλευτών του Ηνωμένου Βασιλείου «που βλέπουν τους εαυτούς τους ως διασημότητες – πίνουν και συμπεριφέρονται άσχημα και αλαζονικά.

Και οι ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά δεν περιορίζονται στις επισκέψεις των δικομματικών ομάδων.

Ένας πρώην συντηρητικός βουλευτής αγόρασε μια «εργάτρια του σεξ» σε επίσκεψή του στην Κίνα, σαν να «έπαιρνε ένα μπουκέτο λουλούδια για το δωμάτιο», σύμφωνα με έναν από τους παρευρισκόμενους.

Σε μια επίσκεψη επιτροπής σε ευρωπαϊκή χώρα, τρεις βουλευτές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σε μια συνάντηση για το πρωινό που διοργάνωνε η πρεσβεία της χώρας μετά από βαρύ ποτό το προηγούμενο βράδυ. Στο ίδιο ταξίδι, ένας βουλευτής των Τόρις ύψωσε τη φωνή του σε ένα μέλος του διπλωματικού επιτελείου ευρισκόμενος σε συνεχή ταραχή.

Ο βουλευτής των Εργατικών Κρίστιαν Μάθισον αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του.

Πρώην μέλος του προσωπικού του ισχυρίστηκε ότι την είχε προσκαλέσει σε ένα μυστικό ταξίδι στο Γιβραλτάρ, το οποίο η ανεξάρτητη επιτροπή για τη συμπεριφορά των βουλευτών διαπίστωσε ότι είχε σεξουαλικά κίνητρα. Το Γιβραλτάρ υπήρξε επίσης επίκεντρο καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά, όταν δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορήθηκαν ότι ήταν βαριά μέθη σε επίσκεψη που διοργανώθηκε από το Κοινοβουλευτικό Τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων.

Θρήνησαν με κοκαΐνη τον Φίλιππο

Το δεύτερο δημοσίευμα, (του Guardian) αναφέρει ότι ίχνη ενός ύποπτου ναρκωτικού εντοπίστηκαν σε κυβερνητικό σπίτι μετά από πάρτι στο οποίο συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας.

Η λευκή σκόνη ανακαλύφθηκε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι, λίγες ημέρες πριν η Τρας κερδίσει την ηγεσία των Τόρις και γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Μέλος του προσωπικού ισχυρίστηκε ότι οι η ύπαρξη κοκαϊνης ελέγχθηκε με μπατονέτα που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με την ουσία και κατέδειξε ότι το ναρκωτικό πράγματι υπήρχε.

Άλλες πηγές περιέγραψαν την εύρεση παρόμοιων ευρημάτων στα γραφεία της Ντάουνινγκ Στριτ 10 μετά από δύο πάρτι εν μέσω καραντίνας που πραγματοποιήθηκαν ενόσω ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρωθυπουργός.

Το προσωπικό που εργαζόταν στο Chevening ισχυρίστηκε σε δύο περιπτώσεις ότι βρήκε ίχνη λευκής σκόνης πάνω σε τραπεζάκι σε αίθουσα παιχνιδιών με μπιλιάρδο, μετά από κάποιες νύχτες που η Τρας ήταν γνωστό ότι φιλοξενούσε πολιτικούς επισκέπτες στο εξοχικό του Κεντ.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Τρας ή ο Τζόνσον έκαναν χρήση του ναρκωτικού ή ότι γνώριζαν εάν χρησιμοποιούνταν ή υπήρχαν ναρκωτικά.

Υπολείμματα λευκής σκόνης βρέθηκαν επίσης μετά από ένα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου στις 17 Απριλίου 2021, ανέφεραν πηγές.

Το προσωπικό καθαριότητας βρήκε αποθέσεις λευκής σκόνης στα μπάνια και σε ένα τραπέζι στα γραφεία της Ντάουνινγκ. Λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν μικρές πλαστικές σακούλες κοντά στο τραπέζι στο πάτωμα δίπλα στον κάδο, μαζί με χαρτομάντιλα βαμμένα με κηλίδες αίματος και ίχνη εμετού.

Πηγές ανέφεραν επίσης ότι υπήρχαν στοιχεία για μια γραμμή σκόνης και μια πεταμένη κάρτα Boots Advantage στο ίδιο τραπέζι.

Με πληροφορίες από Politico, Guardian

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ