Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος το «θερμό επεισόδιο» Δένδια - Τσαβούσογλου

 
Πώς είδε ο τουρκικός Τύπος το «θερμό επεισόδιο» Δένδια - Τσαβούσογλου

Ενημερώθηκε: 16/04/21 - 10:04

Την ώρα που ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, για «ασέβεια και μισαλλοδοξία» από τον Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ στο σύνολό τους, εκθειάζουν τη στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που «αποστόμωσε» τον Έλληνα ομόλογό του, για τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις κατά της Τουρκίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχοντας τη δική τους «οπτική» παρουσιάζουν τη σκληρή αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στην Αγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στάθηκε στο πρώτο μέρος των δηλώσεων του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σημειώνοντας πως «Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

«Σκάνδαλο από Δένδια σε μια φιλική συνάντηση» σχολιάζει η Χουριέτ, συμπληρώνοντας: «Δυστυχώς, δεν αλλάζει η Ελλάδα» , αφού παρουσίασε τη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του σαν «φιλική» και τα σχόλια Τσαβούσογλου σαν «θερμά μηνύματα». Ενέταξε μάλιστα τις επαφές των δύο ανδρών σε πλαίσιο «διερευνητικών συνομιλιών». «Η τελευταία από τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα» αναφέρει η ακριβής πρόταση.

Αντίστοιχο ήταν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Milliyet, η οποία χρησιμοποίησε το ίδιο λεξιλόγιο για να περιγράψει όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της Αγκυρας. Το κλίμα ήταν «τεταμένο» εξαιτίας του Ελληνα υπουργού. Ο Τσαβούσογλου «κοίταξε κατάματα» τον Δένδια που έκανε «σκανδαλώδεις δηλώσεις» κ.λπ.

«Μεγάλη κρίση στη συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια» έγραψε η εφημερίδα Sozcu, προβάλλοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για «απαράδεκτες κατηγορίες» από πλευράς Δένδια.

«Φώναξαν δυνατά» έγραψε η Cumhuriyet αναφερόμενη και στους δύο υπουργούς: «Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Νίκος Δένδιας φώναξαν δυνατά στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου. Υπήρξε ένταση κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης».

Για «απάντηση – χαστούκι» του Τσαβούσογλου στον Δένδια, κάνει λόγο η Σαμπάχ, σχολιάζοντας πως η απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, «πλημμύρισε» τα social media.

«Ο Δένδιας βρυχάται στο twitter», γράφει η Γενί Ακίτ, αναφερόμενη στις αναρτήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, «Ο Νίκος Δένδιας προχώρησε σ’ αβάσιμες δηλώσεις κατά της Τουρκίας και δέχθηκε την σκληρή αντίδραση του Τσαβούσογλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γενί Σαφάκ, που είδε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να «πιάνει το πληκτρολόγιο του κινητού του» προκειμένου να σχολιάσει στο Twitter, μετά την … «αντίδραση» Τσαβούσογλου.