Πούτιν: Με το Βιετνάμ έχουμε παρόμοιες εκτιμήσεις για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

 
πουτ

Ενημερώθηκε: 19/06/24 - 23:27

Το Βιετνάμ και η Ρωσία έχουν παρόμοιες εκτιμήσεις για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και οι δύο χώρες είναι υπέρ της οικοδόμησης μιας νέας ευρασιατικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι χώρες μας έχουν συμπίπτουσες ή παρόμοιες προσεγγίσεις σε πιεστικά ζητήματα στη διεθνή ατζέντα. Συνεργαζόμαστε στενά σε βασικά διεθνή φόρουμ, πρώτα απ 'όλα στα Ηνωμένα Έθνη", είπε ο Πούτιν. "Έχουμε παρόμοιες εκτιμήσεις για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Βλέπουμε το Βιετνάμ ως ομοϊδεάτη εταίρο στη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ίσης και αδιαίρετης ευρασιατικής ασφάλειας σε βάση χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις", είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά την επικείμενη πέμπτη επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ο Πούτιν, ο οποίος ηγείται υψηλόβαθμης ρωσικής αντιπροσωπείας, θα έχει συνομιλίες και συναντήσεις με κορυφαίους Βιετναμέζους ηγέτες, κατά τις οποίες οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την κατάσταση στις δύο χώρες και στον κόσμο, ειδικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ειρήνης, της συνεργασίας και της ανάπτυξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ