Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα - Στις 22:00 το τελικό αποτέλεσμα

Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα - Στις 22:00 το τελικό αποτέλεσμα
Ενημερώθηκε: 11/10/20 - 19:28

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Έκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα, στην Κύπρο, στις 18:00 και έχει ήδη αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα από τις κατοχικές δυνάμεις να εκλέξουν τον νέο ηγέτη τους, ενώ ψηφίζουν και για τις «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» - μελών του «Ανωτάτου Εκλογικού Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σημειώθηκε ιστορικό χαμηλό σε ότι αφορά το ποσοστό προσέλευσης καθώς μέχρι τις 17:30 προσήλθαν στις κάλπες 54.72% των ψηφοφόρων.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 22:00.

Πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους «προέδρους», 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Οι υποψήφιοι για τις «προεδρικές εκλογές» είναι: Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα - Στις 22:00 το τελικό αποτέλεσμα

 

Αναλυτές προβλέπουν μια «μάχη» ανάμεσα στον Μουσταφά Ακιντζί, τον Ερσίν Τατάρ, που στηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, και στον Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Ο Τατάρ, ήταν αυτός που βρέθηκε στα πανηγύρια του ψευδοκράτους για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ενώ όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε σε αναίρεση, ο Τατάρ αντέδρασε σημειώνοντας «αυτό που αναμένω από το ΣΑ του ΟΗΕ είναι να δει τις πραγματικότητας στην Κύπρο». 
 
Την ίδια ώρα, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σε τουρκοκυπριακά μέσα ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές».

Ανά «επαρχία», στην Λευκωσία ψηφίζουν 63.842 ψηφοφόροι, στην Αμμόχωστο, 49.958, στην Κερύνεια 42.773, στη Μόρφου 15.016, στο Τρίκωμο 20.419 και στη Λεύκα 6.858.

Ο αριθμός των ψηφοφόρων σε αυτές τις «εκλογές» είναι 198.867. Οι 738 κάλπες θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00  και γύρω στις 22.00 αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και για την εκλογή του νέου Τ/κ ηγέτη και για το δημοψήφισμα.

Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα - Στις 22:00 το τελικό αποτέλεσμα

 

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» με ανακοίνωσή του κάλεσε για ακόμη μια φορά τους ψηφοφόρους να υπακούσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσέλθουν στις κάλπες φορώντας μάσκα και τηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Παράλληλα θα ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των «δικαστών» – μελών του «ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι και για τις «εκλογές» και για το δημοψήφισμα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: philenews.com, sigmalive.com