Ρεσιτάλ υποκρισίας της Τουρκίας! Προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια μετά τα 6 ρίχτερ στην Κρήτη

Ρεσιτάλ υποκρισίας της Τουρκίας! Προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια μετά τα 6 ρίχτερ στην Κρήτη
Ενημερώθηκε: 03/05/20 - 00:50

Ρεσιτάλ υποκρισίας της Τουρκίας και φθηνή διπλωματία «ανθρωπίας» με αφορμή την ισχυρή δόνηση των 6 ρίχτερ στην Κρήτη. Την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν με τις υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά, οι στρατοχωροφύλακές τους, πυροβολούν κατά Ελλήνων στρατιωτικών και ανδρών της FRONTEX στον Έβρο και οι ακταιωροί τους στο Αιγαίο προωθούν μετανάστες στα Ελληνικά νησιά, η Άγκυρα, δια του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, προσφέρθηκε να βοηθήσει, μετά τον σεισμό των 6 ρίχτερ στην Κρήτη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, εξέφρασε την ετοιμότητά της χώρας του, να παράσχει βοήθεια στην Κρήτη σε περίπτωση που χρειαστεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές:

«Ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Θ. Δεμίρη, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπτερας, στην Κρήτη. Εξέφρασε την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων από το σεισμό. Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνησε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής».