Ρωσικό αεροπλάνο έπληξε το προπύργιο των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία

Ρωσικό αεροπλάνο έπληξε το προπύργιο των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία
Ενημερώθηκε: 14/10/21 - 08:18

 Το βράδυ της Δευτέρας, ρωσικό μαχητικό εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στην περιοχή που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις της Επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη", στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον ανταποκριτής του Baladi News (ΜΜΕ της συριακής αντιπολίτευσης).

Συγκεκριμένα, στην ύπαιθρο του Χαλεπίου στις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας, ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο στόχευσε με πυραύλους την πόλη Μαρέα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή επιχειρήσεων της τουρκικής "Ασπίδας του Ευφράτη". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Την είδηση αναμεταδίδει και το Syrian Observer (φιλοκυβερνητικό μέσο), λέγοντας όμως ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει την είδηση.

Ο ανταποκριτής του Baladi εξήγησε ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε στην πόλη Μαρέα δεν εξερράγη και άφησε πίσω του έναν μεγάλο κρατήρα. Το περιστατικό ακολούθησε εκτεταμένη κινητοποίηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα τουρκικό αυτοκίνητο έγινε στόχος των SDF με κατευθυνόμενο πύραυλο, στα περίχωρα της πόλης Μαρέα.