«Σφάζει» με το ...εξώφυλλό της η Le Point τον «εξολοθρευτή» Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

 
«Σφάζει» με το ...εξώφυλλό της η Le Point τον «εξολοθρευτή» Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 24/10/19 - 12:21

Δριμεία επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η γαλλική εφημερίδα Le Point, οποία αφιέρωσε το εξώφυλλο της στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

Σε αυτό διακρίνεται ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – τον οποίο η εφημερίδα αποκαλεί «εξολοθρευτή»- να χαιρετά στρατιωτικά, ενώ από κάτω αναγράφεται: «Θα αφήσουμε τον Ερντογάν να σκοτώσει τους Κούρδους (και να απειλεί την Ευρώπη);»

ΕΡΝΤΟΓΆΝ

Γαλλίας

Δεδομένης και της έντονης αντιπαράθεσης – Τουρκίας, με τους δύο προέδρους να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες και σκληρές εκφράσεις, η εφημερίδα κάνει λόγο στο εξώφυλο για «εθνική κάθαρση, η μέθοδος Ερντογάν»

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα εξαπολύει επίθεση στον Ερντογάν. Ηταν Μάιος του 2018 όταν η Le Point κυκλοφόρησε, αποκαλώντας τον Ερντοάν «δικτάτορα».

Οι αναφορές της Le Point στην «πραγματική αυτοκρατορία» που είχε την ευκαιρία να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ο Ερντογάν, στον απόηχο της απόπειρας ανατροπής του προ διετίας, και τη μεγαλομανία του, ενόχλησαν σφόδρα τον «σουλτάνο» και την κυβέρνησή του.

Ερντογάν

Το περιοδικό κατήγγειλε μάλιστα εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο δρόμο, όπου ομάδες τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν απειλούσαν καταστηματάρχες αναγκάζοντάς τους να αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.

Παρέμβαση για το ζήτημα που είχε προκύψει είχε κάνει και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στην Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία» είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.