Σήκωσε το «γάντι» η Μόσχα: Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Σήκωσε το «γάντι» η Μόσχα: Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας
Ενημερώθηκε: 15/01/19 - 19:21

Η Μόσχα «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στην... χθεσινή απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, που ζήτησε από την Ρωσία να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας και να χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία» που χρησιμοποιεί έως τώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, διά στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, απαντά στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία ζητούσε από την Ρωσία να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει την γνώμη της στο ζήτημα αυτό, επειδή εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την γνώμη της», δήλωσε ο Γκρουσκό.

Ο Γκρουσκό, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ασκείτο κριτική στην απόφαση της Βουλής των Σκοπίων να προβεί σε συνταγματικές τροπολογίες σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, είπε ότι υπήρξε η κύρια εκτίμηση για το «πώς διεξάγονταν οι συνομιλίες, υπό ποιες διεθνείς πιέσεις» και για την άνευ προηγούμενου παρέμβαση που επέδειξε η Δύση για να επιτύχει τους καθόλα κατανοητούς γεωπολιτικούς της στόχους.