Σκόπια: Με καταμετρημένο το 90,75% των ψήφων προηγείται ο εκλεκτός του Ζάεφ

 
Σκόπια: Με καταμετρημένο το 90,75% των ψήφων προηγείται ο εκλεκτός του Ζάεφ

Ενημερώθηκε: 05/05/19 - 23:14

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Στέβο Πεντάροφσκι

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή με καταμετρημένο το 90,75% των ψήφων ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, προηγείται με 52, 38% ενώ η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, εξασφαλίζει 44,06 %. Τα άκυρα είναι 3,56%.

Έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια-Στο 44,5% το ποσοστό συμμετοχής

Διαβάστε επίσης: 

Το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν στο 44,5%, κάτι που σημαίνει ότι εκπληρώθηκε ο όρος που απαιτούταν (προσέλευση άνω του 40%), προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ σε εκείνον συμμετείχε και ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.