Στην Αίγυπτο τη Δευτέρα 21/6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Συνομιλίες με τον αλ Σίσι

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΣΙΣΙ
Ενημερώθηκε: 20/06/21 - 19:49

Συνομιλίες με τον με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο Al-Ittihadiya, στο Κάιρο θα έχει αύριο Δευτέρα 21/6, τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός.

Στην ατζέντα των συνομιλιών εκτός από το θέμα των διμερών σχέσεων, αναμένεται να συζητηθούν το θέμα της Λιβύης, την διάσκεψη του Βερολίνου ΙΙ για τη Λιβύη, αλλά και η τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αμέσως μετα οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις, ενώ στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της  Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16:10 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια.

Στις 18:45 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β', στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξανδρείας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ