Συναγερμός για ενδεχόμενο σεισμό 7R σε ρήγμα κάτω από μεγάλο φράγμα στην Ιταλία

 
Συναγερμός στην Ιταλία για ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί κάτω από μεγάλο φράγμα

Ενημερώθηκε: 22/01/17 - 20:34

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «πάνω από το σημείο ρήγματος που έχει επανενεργοποιηθεί, στο Καμποτόστο της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται μεγάλο φράγμα», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση νέων δονήσεων, πρέπει να ειδοποιηθούν άμεσα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής. Ο κίνδυνος, ουσιαστικά, είναι ότι όλες οι κατοικημένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται δίπλα και κάτω από το φράγμα, αν σημειωθεί μεγάλος σεισμός, μπορεί να υποστούν ανυπολόγιστες ζημιές εξαιτίας της υψηλότατης ταχύτητας, του μένους των υδάτων.

«Αν διαπιστωθεί η αύξηση του κινδύνου, πρέπει να πληροφορηθεί άμεσα και με διαφάνεια ο πληθυσμός της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτολούτσι, εννοώντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Παράλληλα, η Επιτροπή Μεγάλων Κινδύνων της Ιταλίας σε ανακοινωθέν της αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν, στην κεντρική Ιταλία, νέες σεισμικές δονήσεις, το μέγεθος των οποίων θα μπορούσε να φτάσει και μέχρι τους επτά βαθμούς. Σύμφωνα με την επιτροπή, πρέπει να τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση η κατάσταση των σχολικών και δημοσίων κτηρίων, όπως και των φραγμάτων. Από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, κάθε εικοσιτετράωρο καταγράφονται, συνολικά, πάνω από πεντακόσιες δονήσεις στην κεντρική Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano - Αγνοούνται 24

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο γυναίκες σε 70 χώρες διαδήλωσαν ενάντια στον Τραμπ

 'Ολες οι σταρ στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γυναίκες ηγήθηκαν των άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων κατά του Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Τσακαλώτος: Eίμαστε διατεθειμένοι να περιγράψουμε κάποιες κατηγορίες μέτρων

Εντοπίστηκαν οι στρατιώτες του "αλβανικού αετού"!

«Σκοτώνουν» τις λίρες οι Ελληνες για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους