Συνάντηση στη Ρώμη μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για τη Βενεζουελα

Συνάντηση στη Ρώμη μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών διπλωματών για τη Βενεζουελα
Ενημερώθηκε: 18/03/19 - 15:01

Στο «ουδέτερο έδαφος» της Ρώμης θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδα ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Έιμπραμς (φωτο) και ο Ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, όπως ανακοινώθηκε από διπλωμάτες των δύο χωρών.

Στενός σύμμαχος της Μόσχας, η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε ο ηγέτης αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος της χώρας.  

Οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες της Δύσης και της Λατινικής Αμερικής στηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, ενώ η Ρωσία στηρίζει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος παραμένει νόμιμος ηγέτης της χώρας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε χθες, Κυριακή, πως η κύρια ημέρα των συνομιλιών με τον Έιμπραμς θα είναι αύριο, Τρίτη, και πως οι δύο πλευρές θα συζητήσουν πώς μπορούν να ενθαρρύνουν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση.

«Οι θέσεις της Μόσχας και της Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό είναι διαμετρικά αντίθετες, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να μην μιλάμε», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το Interfax.