Ταξιδιωτική οδηγία «βόμβα» των ΗΠΑ για την Τουρκία

 
Ταξιδιωτική οδηγία «βόμβα» των ΗΠΑ για την  Τουρκία

Ενημερώθηκε: 12/04/19 - 22:50

Νέο επεισόδιο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις - Οι ΗΠΑ εκδίδουν ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στέιτ Ντιπάρμτεντ

Η σύγκρουση Ουάσινγκτον -Άγκυρας κλιμακώνεται. Το εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να «αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων»!

Πρόκειται για “βομβαρδισμό” στην ήδη εύθραυστη τουρκική οικονομία αφού τα όσα αναφέρουν στη ταξιδιωτική οδηγία τους οι ΗΠΑ καθιστούν απαγορευτικό προορισμό την Τουρκία για τους Αμερικανούς πολίτες.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το στην ταξισιωτική του οδηγία αναφέρεται σε κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγών αλλά τονίζει και το ζήτημα των παράνομων φυλακίσεων Αμερικανών πολιτών.

Για το θέμα της τρομοκρατίας η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι “τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία, επιθέσεις χωρίς προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια,πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινόχρηστους χώρους».

Πηγή: militaire.gr