Θρίλερ με συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Θρίλερ με συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν
Ενημερώθηκε: 27/01/20 - 13:58

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τη συντριβή αεροσκάφους στο κεντρικό Αφγανιστάν. 

Αξιωματούχος ανέφερε ότι το αεροσκάφος, που συνετρίβη στην επαρχία Γκάζνι, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, ανήκε στην κρατική εταιρεία του Αφγανιστάν, Ariana Afghan Airlines και ότι τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω μηχανικής βλάβης. 

Πάντως, σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διέψευσε τις πληροφορίες περί συντριβής αεροσκάφους της Ariana Afghan Airlines. 

«Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς», είπε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός των επιβαινόντων και εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. 

Νωρίτερα, τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος της εταιρείας συνετρίβη στην επαρχία Γάζνι του κεντρικού Αφγανιστάν. «Αεροσκάφος τύπου Boeing που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Ariana συνετρίβη στο Σάντο Χελ της περιοχής Ντεκ Γιακ της επαρχίας Γκαζνί περί τις 13.10 τοπική ώρα» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος»,  ανέφερε μια άλλη πηγή του Reuters. Σε δημοσιεύματά τους, BBC και Associated Press μεταδίδουν ότι, αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ανήκει στην Ariana, η ίδια η εταιρεία κατόπιν το διέψευσε, δηλώνοντας ότι «όλα τα αεροσκάφη της είναι λειτουργικά και ασφαλή».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Ria Novosti, επικαλούμενο το site Ariana News, στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 άτομα, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη πληροφόρηση για τον αριθμό των επιβαινόντων, και πιθανόν αυτή η πρώτη εκτίμηση να βασιζόταν στις αρχικές λάθος πληροφορίες ότι επρόκειτο για πτήση της Ariana.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος, ούτε για το αν υπάρχουν επιζώντες. Το BBC μετέδωσε δηλώσεις αξιωματούχου που μιλά για τεχνικό πρόβλημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η συγκεκριμένη περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, ενώ «ειδικές δυνάμεις» έχουν αναχωρήσει για το σημείο. 

Η ορεινή επαρχία Γκαζνί βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Χίντου Κους όπου τον χειμώνα επικρατεί σφοδρό ψύχος.